Care este limita Între libertate şi constrângere?
Care este limita Între indiferenţă şi sufocare?
Care este limita Între minciună şi omisiune?


Care este limita Între loialitate şi infidelitate?
Care este limita Între Încredere şi suspiciune?
Care este limita Înte egoism şi altruism?

Unde este limita Între obişnuinţă şi dragoste?

Comments (12)

  1. Unde este limita Între obişnuinţă şi dragoste?

    Well, rutina asta… Rutina face din frumos obisnuit, din neobisnuit banal, iar din oribil cotidian. Ce este nevroza ?
    O repetarea a aceleasi actiuni cu speranta ca finalitatea va fi alta – practic o rutina…

    Care este limina Între libertate şi constrângere ?

    Limita asta se tot ingusteaza pe zi ce trece. Teama, teroarea, frica e metoda cea mai eficienta de a legitima pierderea libertatii in favoarea securitatii, este war on terror, war against terrorism, este tot ceea ce mint politicienii pentru prostii creduli care ii aleg frenetic. Totul este un teatru bine regizat pentru ca noi sa le cerem lor “solutia”, iar pentru ei un pretext sub care sa-si justifice pozitia patriarhal dominatoare in fata noastra.

  2. Mack-Wise

    Nu e nici o limita.. in plus.. exista limite..?..daca da.. sunt tot cele impuse de noi… “moral sau (si) etic”.

  3. coodles

    aha, si cine e dumnezeu ?

    intrebari cretine, d-aia nu-ti citesc io blogu

  4. Programare Sociala

    Q: Care este limita Între libertate şi constrângere?
    A: Nu exista constrangere intr-o relatie normala. Deci libertatea este nelimitata. :)

    Q: Care este limita Între indiferenţă şi sufocare?
    A: Aceeasi chestie ca si limita dintre interes si dezinteres. :) Eu ii spun regula 50-50. Este un principiu aici, cel al responsabilitatii, care spune ca un partener nu ar trebui sa se implice cu mai mult decat 5% decat celalalt.

    Q: Care este limita Între minciună şi omisiune?
    A: Astea doua merg mana in mana. :)

    Q: Care este limita Între loialitate şi infidelitate?
    A: O relatie normala nu se bazeaza pe loialitate. Vezi prima intrebare. Dar nu inseamna ca trebuie musai sa existe infidelitatea.

    Q: Care este limita Între Încredere şi suspiciune?
    A: Incredere ai tot timpul. Pana apare prima suspiciune. Odata aparuta o suspiciune este bine sa fie transformata in realitate. Adica, chiar daca e o suspiciune, ea vine din intuitie, din instinct. E bine sa avem incredere in instinct. Daca ai o suspiciune e o idee buna sa consideri ca asa s-a si intamplat si sa nu cauti dovezi sau sa astepti confirmari. Pentru ca e mult mai simplu sa iti confirmi singur.

    Q: Care este limita Înte egoism şi altruism?
    A: Este diferenta de valoare dintre 2 persoane. Atunci cand nu accepti un plus de valoare pentru celalalt intervine egoismul. Atunci cand simti ca celalt este slab si are nevoie de ajutor intervine altruismul.

    Q: Unde este limita Între obişnuinţă şi dragoste?
    A: Limita asta este acolo unde apare tentatia, ispita. Atunci cand apare, o stii. Instantaneu. :)

  5. limita este femeia

    Si uite cum ia nastere o noua teorema. Barbatul este infinit atunci cand nu are o femeie care sa-l limiteze. Woohoo…

  6. PsyChoâ„¢

    Pentru intrebari de genul acesta recomand lecturarea dictionarului limbii romane, cred ca au rezolvat ei deja problema asta.

  7. Limitele si le impune fiecare, pentru ca tocmai asta e paradoxul. Nu exista o limita clara intre ce ar trebui sa facem si ce nu. Pina la urma, fiecare cu p***a ma-sii, nu?

  8. Cat timp te lasa „smecherii” sa latri, pentru ca nu te ia nimeni in seama, se numeste LIBERTATE. Din momentul in care cineva incepe sa realizeze ca ceea ce spui tu are o baza si se apuca sa „le numere ouale”, smecherii iti taie craca si iti indeasa un pumn (doi, trei) in gura. De aici incepe CONSTRANGEREA.

    Timp de 3 ani dupa alegeri, „smecherii” nu iau in seama protestele tale si isi vad linistiti de matrapazlacuri. Asta se numeste INDIFERENTA. Imediat ce incep campaniile electorale, isi aduc aminte ca au nevoie de votul tau si tabarasc pe tine cu promisiuni, zambete si strangeri de maini, emisiuni televizate, bannere, postere etc. expuse pe fiecare milimetru de spatiu public. De aici incepe SUFOCAREA.

    Cand X a afirmat ca nu a facut politie politica, trafic de influenta, fals intelectual, dare-luare de mita etc. si cineva il da pe goarna, se cheama ca respectivul a fost prins cu MINCIUNA. Cand, dupa 2-3 luni de valva, dosarul penal ajunge la Parchet si e ingropat acolo, devine OMISIUNE.

    Cand partenerii politici (a se citi: de afaceri dubioase) se sustin unul pe altul pentru ca se au la mana reciproc, se numeste LOIALITATE. Cand unul dintre ei e depistat iar celalalt, ca sa-si scape pielea, afirma ca n-a avut in viata lui de-a face cu acesta, iaca trecem la sectiunea INFIDELITATE.
    E firesc sa ai INCREDERE in propria-ti progenitura. Cand insa aceasta se combina cu fiul dusmanului tau, incepi sa nutresti SUSPICIUNE.

    Cat timp lui X, mare mafiot autohton si specialist in „facaturi”, ii e bine-merci, nu-l intereseaza nici bratul legii nici mama nici tata. Se cheamja ca este de un EGOISM feroce. Cand barca lui incepe sa se scufunde, ii toarna pe toti cei cu care a avut de-a face, ca sa imparta cu ei procesele penale – din ALTRUISM.

    Salarii mici, pensii infime, alocatii microscopice – plangerile populatiei deja au devenit o OBISNUINTA pentru guvernanti. Inainte de alegerile electorale, sperand sa obtina si urmatorul mandat, salariile si pensiile sunt marite cu 6% iar alocatiile cu 1 leu – din DRAGOSTE pentru popor.

Leave a Reply