De ce ne revoltăm?

Hai să facem un efort de imaginaţie. Anul 2020. După mai bine de 15 ani de muncă la patron ai reuşit să-ţi ridici o casă şi să o mobilezi frumos, să cumperi electronicele şi electrocasnicele de care aveai nevoie. În mijlocul verii Îţi iei un concediu de două săptămâni şi pleci prin Europa. Când te Întorci găseşti casa aproape goală. După săptâmâni În care poliţia se perindă pe la tine prin baie şi prin dormitor În căutarea unor amprente se găses şi vinovaţii- un grup format din 5 albanezi. Nu te surprinde ai auzit sute de astfel de cauri- România e plină de albanezi… şi mai toţi sunt agresivi. La două străzi mai Încolo, acum două săptâmâni un albanez care lucra ca grădinar a ucis-o pe cea care Îl găzduia şi-i dădea mâncare. Anchetatorii au descoperit că femeia a murit În urma a 27 de lovituri de cuţit. Te consideri norocos că nu erai acasă când cei cinci au decis să-ţi spargă casa. În fiecare zi duci copilul la şcoală, iar după ore de duci să-l iei, deşi şcoala e doar la câteva străzi mai Încolo de casă. La şedinţa cu părinţii, diriginta a povestit cum o fetiţă de 14 ani a fost agresată sexual de un albanez, chiar În scara blocului În care locuia. Å¢i-e frică şi eşti revoltat. Ai vrea să-i Împuşti pe toţi sau să-i dai afară din ţară, Însă Îţi dai seama că eşti neputincios. Aşa că ajungi să ceri celor pe care i-ai votat să rezolve problema, Însă orice ar face, Uniunea Europeană dezaprobă deciziile luate. Şi uite aşa ai ajuns să-ţi fie frică de albanezi În ţara ta…

Hai să schimbăm anul şi să-l facem 2008 şi să Înlocuim România cu Italia şi pe albanezi cu ţigani. Eu Îi Înţeleg pe italieni, dar nu pricep de ce toate organizaţile “pro ţigănime” sunt revoltate. Când nu ai nimic de ascuns, atunci te supui oricărei decizii care nu-ţi schimbă viaţa-n rău. Pentru ţiganii din Italia care muncesc legal cred Însă că este o măsură bine venită!

Şi da, În urmă cu o lună mi s-au luat amprentele. N-am spart nimic, n-am dat În cap nimănui, ci doar mi s-a spart maşina… uite că dăm amprente şi când suntem victime, nu numai infractori!

POST PERSONAL

Comments (12)

  1. cezar

    Să recunoaştem că altceva nu prea mai au ce face, sunt ca nişte viruşi ţiganii din Italia…

  2. Tudor

    Exista tigani care sa munceasca legal??? Ma indoiesc…

  3. mda, aia e cind vorbim fara statistici, date clare. ce inseamna de fapt “tigan”? ala negriciosul care fura? sau ala negriciosul si atit? da, domnule tudor, exista si tigani care muncesc legal. nu va ingrijorati inainte sa cititi niste materiale mai serioase decit niste opinii aruncate intr-un blog personal. fiecare are dreptul sa creada ce pofteste atita vreme cit stie despre ce vorbeste. exista, desigur, o problema cu cei de etnie rroma, asta nu neaga nimeni. dar nu cumva si noi, romanii, avem o vina? sau noi sintem nepatati, nu avem nici un amestec si nici o vina? e ca si cind ai un copil care a ajuns sa traga marihuana pe nas, dar consideram ca parintii nu au nici o vina. tu, personal, ce ai facut ca sa dregi maioneza?

  4. Felicitar! Cu oameni ca tine Romania va ajunge pe cele mai inalte culmi ale civilizatiei!
    Discutiile nu-si mai au rostul. Du-te la piticu sa revezi postul ala pe care l-a sters acu’ ceva ani.

  5. pai, de exemplu, am incercat sa spun tuturor celor carora am avut ocazia ca a generaliza nu e cea mai inteligenta formula de calcul. am povestit despre tiganii pe care i-am cunoscut si care au ajuns departe. si cu care ne-am mindri daca am sti de ei sau am avea decenta sa ne interesam. violenta naste violenta. marginalizarea naste frustrari. frustrarile duc la actiuni extreme. eu cred sincer ca exista si formule mai inteligente decit incartiruirea unei etnii, fie ea cea rroma. citeste ce se intimpla acum cu negrii din america si cum discriminarea la care au fost supusi atita amar de vreme s-a intors ca un bumerang impotriva asupritorilor.

  6. Sunt de acord cu tine draga Innocente! Sunt diferente de secole intre tigani si alte popoare …

  7. VICTIMA

    tocmai am fost “fraierit” de o tiganca, pt. ca mi se parea sa am incredere intr-o cetateanca a republicii romania.

    nu e o suma mare, dar e ultima oara cand mai creditez aceasta etnie, scuze tolerantistilor, dar m-am saturat

Leave a Reply