Pentru conceperea ta au fost nevoie două persoane: o femeie şi un bărbat. După naşterea ta ei au devenit: mama şi tata. Împreună formaţi o familie.
Familia este guvernată de anumite principii impuse, de cele mai multe ori de societate, dar şi de valorile aduse de ambii părinţi pentru formarea acestei relaţii.
Dacă acum zeci de ani cei mai mulţi copii se adresau părinţilor cu apelativul dumneata sau dumneavoastră, pronume care subliniază un respect exagerat pentru cei cărora le-au dat viaţă, astăzi apelativul s-a schimbat, Însă doar În unele zone.
Oare cât de important este pentru un părinte ca fiul sau fiica să i se adreseze cu dumneata sau dumneavoastră? Oare ce impact are acest apelativ „greoi†asupra unui copil?
Familia este un cerc intim care are la bază ajutorul necondiţionat. Copilul nu are nevoie de nişte părinţi cărora să li se adreseze ca unor străini, ci să discute cu aceştia ca Între prieteni, de la egal la egal.
Respectul nu se clădeşte În jurul unui cuvânt ci se aşază cărămidă lângă cărămidă.
În ceea ce priveşte părinţii este oare mai bine ca plodul să-ţi spună dumneavoastră şi În sufletul lui să nu aibă pic de respect pentru tine ,sau poate te face să te simţi mai important În faţa unei gărgăriţe?
Personal: Deşi de multe ori mă adresez mamei cu „Făi fată!†sau „Buuunăăă. Ce faci?â€, ea ştie cât de mult o iubesc şi o respect. Poate că sună ciudat, dar aceste cuvinte o transformă pe mama Într-o bună prietenă căreia mă confesez.
Destul de mulţi veri de-ai mei se adresează părinţilor cu dumneata şi chiar mă Întreb cu e să vorbeşti lucruri intime cu un străin.
Si până la urmă cum e mai bine să te adresezi părinţilor? Dumneata şi să nu Însemne nimic sau pur şi simplu să-i vorbeşti ca unei prietene şi să Însemne totul pentru tine?
Related
Darius
InnOcente
Darius
alex
Gina
RShadow
Cristi Roman, GSP
mirandolina